Bedrijfsprocessen optimaliseren zonder werknemers te ontslaan.

“Hoeveel personeel kunnen we daarmee schrappen?”

Geen!

Wat Adviesto doet is efficiëntie creëren in je bedrijfsprocessen. Zoiets bereik je niet door werknemers aan de kant te schuiven. Hoe wel optimaliseren? Door in te zetten op een correcte groei van je onderneming én jobtevredenheid van je medewerkers.

Adviesto zoekt samen met bedrijven naar verbeteringen en oplossingen van bedrijfsprocessen. Maar dat doelgericht optimalisateren wordt vaak vertaald als snoeien in het personeelsbestand. Complete misvatting want Adviesto is geen FTE-killer! Uit onze visie puren we wél een aantal doelstellingen:

Adviesto helpt je bedrijf groeien. Daarvoor optimaliseren we eerst de bedrijfsprocessen binnen het bedrijf. Enkel zo vermijden we dat je vaste werknemers hun werkdag besteden aan tijdrovende neventrajecten of het blussen van brandjes.

Na het optimaliseren van je bedrijfsprocessen, kunnen je vaste medewerkers hun talenten opnieuw ontplooien in de job waarvoor ze initieel solliciteerden. Ze krijgen eindelijk tijd voor de belangrijke taken die een échte toegevoegde waarde creëren voor jouw core business.

Als werkgevers hun inhouse talent opeens juist inzetten, kunnen ze ook de zogenaamde ‘war on talent’ elimineren. Waarom een zoektocht naar uitzonderlijk talent buiten je onderneming organiseren, terwijl je die toegevoegde waarde en groei in omzet of volume van je bedrijf perfect kan waarmaken met je huidige werknemers? Dat werkt ook nog eens kostenefficiënt!

Wanneer je de bedrijfsprocessen optimaliseert, draag je ook bij aan een goede work-life balance. Je werknemers blijven gespaard van overuren, repetitief werk en burn-outs of bore-outs. Kortom: ze zitten beter in hun vel. Geef ook blijk van je vertrouwen in de capaciteiten van je werknemers: niet onder de vorm van een loonsverhoging, maar door er alles aan te doen om de werkdruk te verlagen. Resultaat voor het bedrijf? Het ziekteverzuim keldert, net zoals de aanwervingskosten in de zoektocht naar nieuw/vervangend personeel.

Draag zorg voor je inhouse talent, dan zorgen zij mee voor een optimale werkomgeving en bedrijfsprocessen!

Auteur Tom Broux

Categorie Bedrijfsprocessen

Gepubliceerd 1 jaar ago

Leestijd 8 minuten

Draag zorg voor je inhouse talent, dan zorgen zij mee voor een optimale werkomgeving en bedrijfsprocessen!

Tom Broux CEO
Terug naar overzicht