Adviesto analyseert met een uitgesproken visie.
Adviesto analyseert en zoekt samen met bedrijven naar verbeteringen en oplossingen van bedrijfsprocessen. Werkgevers die de talenten van hun werknemers op een gezonde wijze ontplooien, dragen meteen bij aan efficiëntere bedrijfsprocessen. Meer nog, in een maatschappij die wegheeft van een ratrace is dat een absolute vereiste. Dàt is de (toekomst)visie van Adviesto, die we puren uit onze levenslessen.
Hoe dat komt? Lees vooral verder.
Het leven in een prestatiemaatschappij valt niet mee. Mensen doen zich tegenwoordig vaak voor als repetitieve machines, maar zijn het uiteraard niet. Als je ook nog eens perfectionistisch bent en je over een behoorlijke portie ambitie én een hands on mentaliteit beschikt, wordt het moeilijk om efficiënt aan de slag te blijven gaan. Menig werknemers en bedrijven krijgen te kampen met soortgelijke uitdagingen. Ook Tom van Adviesto. Hij besloot om z’n levenservaringen te bundelen tot de visie van Adviesto en doet er nu alles aan om bedrijven te ondersteunen zodat zij niet op die spreekwoordelijke muur van burn-outs en inefficiëntie botsen. Een inkijkje.
Tom Broux ontwikkelt z’n analytische en perfectionistische denkvermogen op de middelbare school. Hij switcht van Latijn naar economie-wiskunde en bekijkt dat achteraf als de voedingsbodem in de ontplooiing van z’n kerntalenten: verschillende pistes uitdokteren om van A tot Z te gaan en experimenteren met efficiënte oplossingen. Tijdens z’n universitaire studies voelt hij zich beperkt in z’n analytisch vermogen en z’n denkproces, maar dat beperkt z’n vrijheid van denken niet.
Hij vergaart voldoende kennis en gaat meteen aan de slag. Het is z’n core business nog niet, maar Tom hanteert meteen z’n empathie om te luisteren naar het probleem, vertrouwen te winnen en de situatie beter te kaderen. Dankzij z’n alert aanwezige maar terughoudende karakter analyseert hij de onderneming succesvol vanop afstand. Hij stelt bijkomende vragen en zoekt tijdens het gesprek al naar oplossingen. Maar dankzij z’n brede interesseveld ziet hij alles als een uitdaging en gaat hij er voor de volle 100% voor. Z’n 24 uur in een dag moeten zo efficiënt mogelijk ingevuld worden en hij denkt meer aan mensen tevreden stellen dan aan voldoening of energie uit z’n werk te halen. Maar van zodra het repetitieve werk de kop opsteekt, wordt de job meer een energievreter dan een energiegever.
Dat blijft niet werken. Hij duwt noodgedwongen op de rem en besluit om antwoorden te zoeken op vragen als: “Wie ben ik?” en “Wat doe ik graag?”. Wanneer hij tijdens z’n carrière z’n organisatorische talenten écht ontdekt (lees: merkt dat hij er veel energie, plezier en voldoening uithaalt), beslist hij om het over een andere boeg te gooien. De focus op het ambitieuze, perfectionistische, eigenzinnige en analytische blijft, zonder zichzelf erin te verliezen.
Tom bemerkt dat bedrijfsprocessen vaak op een verkeerde manier worden aangepakt. Wanneer het bedrijf groeit wordt die overdrive van ambitie, verlies van overzicht en gebrek aan appreciatie van medewerkers (bewust of onbewust) helemaal problematisch. Tom van Adviesto herkent deze pijnpunten meteen. De belangrijkste resources van een bedrijf moeten zich bezighouden met zaken waar ze goed in zijn. Aangezien Tom in het verleden zelf tegen een muur van zelf opgelegde uitdagingen en repetitief werk liep, wil hij andere bedrijven ondersteunen om dat tegen te gaan. Samen met het bedrijf probeert Tom de problemen te verzachten en het repetitieve werk te elimineren. Door werknemers opnieuw hun talenten te laten ontdekken, scheppen ze opnieuw veel plezier en energie uit hun job. Dàt is de bijdrage van Adviesto aan een betere (bedrijfs)wereld.
Auteur Tom Broux
Categorie Adviesto
Gepubliceerd 2 jaar ago
Leestijd 8 minuten
Door werknemers opnieuw hun talenten te laten ontdekken, scheppen ze opnieuw veel plezier en energie uit hun job. Dàt is de bijdrage van Adviesto aan een betere (bedrijfs)wereld.